26.5.10

Selamat Pengatin Baru Kakandaku



semoga kekal bahagia sehingga ke akhir hayat

18.5.10

kawan-kawan

tetiba aku rasa nak upload gambar reunion budak-budak MRSM PDRM batch PMR 2002 & SPM 2004 kat pulau pangkor 27-28hb Februari yang lalu. benda dah lama lepas tapi takpe la bak kata orang putih "better late than never". semoga lepas ni ada la reunion akan diadakan oleh budak-budak sekolah aku.

12.5.10

Hilang Arah

[Enter Post Title Here]


Bila kau hilang arah
Kemana mahu kau pergi?
Mahu ke utara atau selatan?
Mahu ke timur atau barat?
Ataupun kau hanya mahu duduk diam tidak kemana.

Bila kau hilang arah
Kepada siapa mahu kau tuju?
Mahu tuju kepada orang itu atau orang ini?
Mahu tuju kepada si mereka atau si dia?
Ataupun kau hanya mahu duduk diam tidak kemana-mana.

Bila kau hilang arah
Pernahkah kau tahu kenapa?
Kenapakah jadi begini atau begitu?
Kenapakah diri kau bukan diri orang lain?
Ataupun kau hanya duduk diam tidak mahu tahu.

Kau terus hilang arah
Akhirnya kau sesat dengan sendiri.

9.5.10

jiwang

tetiba terasa jiwang maka aku pun layan video klip lagu jiwang terhangat masa kini yang katanya menjadi kegilaan gadis-gadis comel mahupun gadis-gadis yang perasan comel di luar sana. tapi aku bukan gadis comel mahupun gadis perasan comel? jadi kenapa aku? apakah aku? adakah aku? entah aku pun tak paham...hahahahahha.

video

6.5.10

Merenung


kehidupan memang satu perjalanan yang penuh dengan macam-macam perkara.
hidup memang penuh dengan kejutan
hidup memang penuh dengan sesuatu yang tak dijangka
hidup memang kekadang tak seperti yang diharapkan
hidup memang kekadang kejam dengan diri sendiri
hidup memang sangat memeningkan kepala otak sesekali
hidup memang mengembirakan diri sesekali
hidup memang buat air mata menitis tanpa henti sesekali
Barangkali hidup memang begitulah kehidupan. Realiti dan Fantasi tentang kehidupan memang sangat menarik untuk kita bicarakan. Mungkin kita semua tak akan puas dengan kehidupan sendiri .